Lördag med lera! En lördag/månad – eller på begäran

glasburkarharriet burk  plasthandskar lerull hönshusträrulla vickel

Lördag med lera sommaren 2019 planeras följande datum: 4 maj, 1 juni, 6 juli, 3 augusti,  31 augusti, 5 oktober

Dagen börjar kl 10:00 med en guidad tur bland hus byggda med olika lerbyggetekniker. Deltagare kan avvika efter turen. Den avslutas ca kl 12:30. I så fall blir priset endast 180:-/person.  Man kan alltså vara med bara på guidade turen på förmiddagen!

Heldagen ser annars ut så här: vi börjar med guidad tur, därefter lunch och visning av några power point presentationer ang. tillvägagångssätt vid olika byggtekniker.  Vi berättar också om trix och knep som vi lärt oss och delar med oss av inspiration till återbruk och “fiffiga” lösningar! Du får skriftlig info samt sammanfattningar och överblick av allt vi gått igenom. Om så önskas kan lite praktiskt “prova på” också arrangeras. Om du är med hela dagen blir priset  ytterligare 420:-/person, alltså totalt 600:- för heldagen inklusive lunch och fika.

Denna dag är en omfattande introduktion till lerbygge, du får inblick i och ser exempel på många olika byggtekniker och tillvägagångssätt. Du får tips och får inblick hur det går om det blir fel! En omväxlande dag med mycket matnyttigt t.ex. för den som går i funderingar på att bygga med lera!

En separat dag – inte nödvändigtvis just en lördag –  kan ordnas för en grupp som går samman och önskar nedanstående upplägg!

Föranmälan liksom inför alla våra aktiviteter: Klicka här för att anmäla dig via ett formulär där vi frågar bl.a. om dina mat-intoleranser och vilken dag du vill komma och sånt´ 😉  Om du vill fråga oss om något utan att anmäla dig kan du skriva på kontaktformuläret här till höger!

Guidad tur bland lerhus, inblick i många byggtekniker

Förminskad Marjo Guidar med text

På ingen annan plats i Sverige finns lika mycket olika lerbyggetekniker att beskåda på en och samma plats. Detta är Sverige första och enda  folkbildningsgård för ekobygg med lera. Vi visar exempel på och berättar om ett antal olika sätt att bygga miljö-  och människovänligt med lera och vissa andra naturmaterial

Guidade turen tar uppemot 2,5  och ibland 3 tim om du och andra som deltar är  intresserade och frågar mycket =D  Turen genomförs  med många korta promenader utomhus så klä dig efter väder!

Våra ordinarie turer erbjuds under 2019 vanligtvis en torsdag i varje månad fr.o.m. april t.o.m. oktober oftast kl 18 – ca 20:30. I oktober tidigare p.g.a. mörkret – förslagsvis 16:30 – 19:00. Och generellt; vi behöver föranmälan så vi vet hur många som kommer! (se nedan)  Planerade datum för guidad tur sommarhalvåret 2019:  torsdagar:  9 maj, 20 juni, 11 juli, 8 augusti, 12 september och 10 oktober.

Den guidade turen är också första delen av våra “Lördag med lera” , du kan alltså vara med enbart på förmiddagen de lördagar vi har det evenemanget  4 maj, 1 juni, 6 juli, 3 augusti, 31 augusti och 5 oktober 2019. Om du vill vara med hela lördagen får du läsa mer under fliken “lördag med lera”

Möjlighet finns förstas att beställa en egen guidad tur om de tillfällen vi erbjuder inte passar. Meddela ert önskemål om dag och tid så ska vi göra vad vi kan för att tillmötesgå det!

Turen ges också på engelska om så önskas!

Den guidade turen kostar som utgångspris 180:- per person, mer om vi ska servera förtäring eller erbjuda övernattning eller något annat. Pris enl. ök i så fall.

Föranmälan behövs liksom till alla våra aktiviteter; var snäll och anmäl dig här!