Workshop att tillverka egna bivaxdukar 5/3 2020

Torsdagskvällen den 5 mars kl 19 – ca 21 

Då har vi riggat med värmeplatta, skyddat golv och annan inredning, har bivax på smältning och arrangerat för att några personer kan vara med oss och doppa tygbitar i smält vax, torka dem och åka härifrån med egna bivaxdukar för att att slå in ostar, bröd, sallader och matrester i ….

Vaxduk till förvaring av mat och matrester – ett miljövänligare och hälsosammare alternativ än plast – eftersom många ämnen i plaster går över i maten som plastfolien och plastpåsarna kommer i kontakt med. Bivax har naturligt antibakteriella egenskaper.  Använd dukarna till allt utom rått kött, fisk och kyckling.

Vi serverar denna kväll enkelt kvällsfika under tiden som vi pysslar. Du får gärna ha med egna tyger ifall du vill, annars hr vi en del uttjänta bomullstyger som vi kan dela med oss av.

Pris 350:-/ person för kvällen och  då har du fem bivaxdukar med dig hem*) och har lärt dig ett bra sätt att producera egna dukar för framtiden!  Vår erfarenhet är att de håller bra i många månader, kanske uppemot ett år – det beror förstås på hur ofta man viker och tvättar dem^^. Vi berättar utifrån våra erfarenheter och du får skötselråd med dig hem.  *) vi föreslår storlekar max 33×33 och förslagsvis några mindre kanske  25×25/ 18×18 för olika ändamål

Vi kan inte vara så många samtidigt när vi gör detta. Om denna kväll blir fulltecknad snabbt upprepar vi denna “bivax-pyselkväll” torsdagskvällen i veckan därpå, alltså den 12/3.

Anmäl dig här!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 + = 8