Rocket mass heater, pocket rocket, barrel oven och andra effektiva eldstäder, fr kväll 29/6 – sö em 1/7 -18

henrik-litenVår första rocket mass heater byggde vi  sommaren -16 med lera, sand, stenar och bara några få köpta detaljer. Den fungerar bra men ska justeras lite – det gör vi tillsammans denna helg!

Därefter har vi byggt ytterligare en – i växthuset som  hjälp i förkultivering av plantor. Dessutom har vi byggt ett par rocket stoves och en barrel oven. Förutom att vi pratar om alla kvaliteer med dessa typer av eldstäder ska vi vara praktiska och bygga, bl.a. en pocket rocket.

På bilden ovan ser du Henrik Othzén som var arbetsledare under arbetet med vår första rocket mass heater och även den andra. Han kommer att leda arbetet även under workshopen.

Så här tänker vi oss helgen:

Fredag  29/6: kl 18-18.30 ankomstfika. Presentation av oss alla som deltar. Informell föreläsning och samtal om rocket mass heaters och rocket stoves. Vi berättar hur vi gjort och hur vi tänkt. Inkvartering och godnatt

Lördag 30/6  kl 8:30 frukost, därefter guidad tur runt alla lerhus på gården; information och inblick i många sätt att bygga med lera. Därefter lunch och sen startar vi direkt att bygga /reparera eldstäder hela eftermiddagen och in på kvällen så länge vi orkar och vill. Pauser för fika och mat förstås.

Söndag 1/7 Frukost och sedan under hela förmiddagen fortsättning bygge, lunch och bygge ett tag till. Avslut i samband med eftermiddagsfika.

Begränsat antal deltagare.

Pris 2200:-/ person inklusive all förtäring och övernattning i enkelt, antagligen mixat boende

Ta med: varma oömma arbetskläder samt egen sovsäck och handduk

Anmäl dig genom att fylla i ett formulär som öppnas i ett nytt fönster.  Klicka här!

om du vill fråga om något kan du istället använda kontaktformuläret här intill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 1 = 6