INSTÄLLDA t.v. p.g.a. Corona Lördag med lera! i Järbo, en lördag/månad – eller på begäran

glasburkarharriet burk  plasthandskar lerull hönshusträrulla vickel

Lördag med lera sommaren 2020 planeras följande datum:   9 maj,  6 juni, 4 juli, 8 augusti, 12 september.

Den första; lördagen med lera;  den 9 maj blir det mycket info och prova på under eftermiddagen just om hur man kan använda fårull på många sätt i sina byggen! Mer info snart om det blir specialfokus på något annat ämne någon av de andra lördagarna. 

Dagen börjar kl 10:00 med en guidad tur bland hus byggda med olika lerbyggetekniker. Deltagare kan avvika efter turen. Den avslutas ca kl 12:30. I så fall blir priset endast 200:-/person.  Man kan alltså vara med bara på guidade turen på förmiddagen! (Rabatt om ni är minst fem som bokar tillsammans. mer om det längre ner här)

Heldagen ser annars ut så här: vi börjar med guidad tur, därefter lunch och praktiskt prova på av någon eller några tekniker – eller om ni föredrar det: visning av någon power point-presentationer ang. tillvägagångssätt vid olika byggtekniker.  Vi berättar också om trix och knep som vi lärt oss och delar med oss av inspiration till återbruk och “fiffiga” lösningar! Du kan få skriftlig info samt sammanfattningar och överblick av allt vi gått igenom. Om så önskas kan lite praktiskt “prova på” också arrangeras. Om du är med hela dagen blir priset  ytterligare 400:-/person, alltså totalt 600:- för heldagen inklusive lunch och fika. Om ni redan är en grupp på minst 5 personer kan ni anmäla er som grupp (till en av dessa dagar eller ev. få en egen dag på ett datum efter era önskemål) och får om ni är minst fem personer en grupprabatt, så ni betalar endast 500:-/person.

Denna dag är en omfattande introduktion till lerbygge, du får inblick i och ser exempel på många olika byggtekniker och tillvägagångssätt. Du får tips och får inblick hur det går om det blir fel! En omväxlande dag med mycket matnyttigt t.ex. för den som går i funderingar på att bygga med lera!

En separat dag – inte nödvändigtvis just en lördag –  kan ordnas för en grupp som går samman och önskar nedanstående upplägg!

Föranmälan liksom inför alla våra aktiviteter: Klicka här för att anmäla dig via ett formulär där vi frågar bl.a. om dina mat-intoleranser och vilken dag du vill komma och sånt´ 😉  Om du vill fråga oss om något utan att anmäla dig kan du skriva på kontaktformuläret här till höger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − 2 =