INSTÄLLDA t.v. p.g.a. Corona: Guidad tur bland lerhus, inblick i många byggtekniker

Förminskad Marjo Guidar med text

På ingen annan plats i Sverige finns lika mycket olika lerbyggetekniker att beskåda på en och samma plats. Denna gård i Järbo är Sverige första och enda folkbildningsgård för ekobygg med lera. Vi visar exempel på och berättar om ett antal olika sätt att bygga miljö-  och människovänligt med lera och vissa andra naturmaterial

Guidade turen tar uppemot 2,5  och ibland 3 tim om du och andra som deltar är  intresserade och frågar mycket =D  Turen genomförs  med många korta promenader utomhus så klä dig efter väder!

Våra ordinarie turer erbjuds under 2020 en torsdag i varje månad fr.o.m. april t.o.m. september kl 18 – ca 20:30. I oktober tidigare p.g.a. mörkrets tidigare inbrott – förslagsvis 16:30 – 19:00. Och generellt; vi behöver föranmälan så vi vet hur många som kommer! (se nedan)  Planerade datum för guidad tur sommarhalvåret 2020 torsdagar: 23 april,  28 maj, 25 juni, 30 juli, 27 augusti, 24 september och 15 oktober (obs tidigare tid i oktober)

Den guidade turen är också första delen av våra “Lördag med lera” , du kan alltså vara med enbart på förmiddagen de lördagar vi har det evenemanget sommarhalvåret  2020 har vi planerat “lördag med lera” lördagarna  9 maj,  6 juni, 4 juli, 8 augusti, 12 september. Om du vill vara med hela lördagen får du läsa mer under fliken “lördag med lera”  

Möjlighet finns förstas att beställa en egen guidad tur om de tillfällen vi erbjuder inte passar. Meddela ert önskemål om dag och tid så ska vi göra vad vi kan för att tillmötesgå det!

Turen ges också på engelska om så önskas! Obs vi måste få info i förväg så att alla deltagare är OK med att det inte är på svenska 😉

Den guidade turen kostar som utgångspris 200:- per person, mer om vi ska servera förtäring eller erbjuda övernattning eller något annat. Pris enl. ök i så fall.

Om ni är en grupp på minst 5 personer som bokar och betalar gemensamt får ni rabatt; 500:-/person istället för 600:-/person

Föranmälan behövs liksom till alla våra aktiviteter; var snäll och anmäl dig här!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − = 2