Guidad tur bland lerhus, inblick i många byggtekniker

Förminskad Marjo Guidar med text

På ingen annan plats i Sverige finns lika mycket olika lerbyggetekniker att beskåda på en och samma plats. Detta är Sverige första folkbildningsgård för ekobygg med lera. Vi visar exempel på och berättar om ett antal olika sätt att bygga miljö- och människovänligt med lera och vissa andra naturmaterial Vi berättar också  – om du så önskar –  om trix och knep som vi lärt oss och delar med oss av inspiration till återbruk och “fiffiga” lösningar!

Just detta år, 2018, satsas det här i länet på traditionella hantverkstekniker och hur det “arvet” utvecklats. Lerklining, d.v.s. att putsa vägg med lerblandning, har varit känt sedan mycket länge i dessa trakter – men nu är det dags att sprida info också om vidareutveckling av många sorters lerbyggetekniker!

Guidade turen tar uppemot 2,5  och ibland 3 tim om du och andra som deltar är mycket intresserade och frågar mycket =D Turen genomförs  med många korta promenader utomhus så klä dig efter väder!

Våra ordinarie turer erbjuds under 2018  vanligtvis en torsdag i varje månad fr.o.m. april t.o.m. oktober oftast kl 18 – ca 20:30. Och generellt; vi behöver föranmälan så vi vet hur många som kommer! (se nedan)

Möjlighet finns förstas att beställa en egen guidad tur om de tillfällen vi erbjuder inte passar. Meddela ert önskemål om dag och tid så ska vi göra vad vi kan för att tillmötesgå det! Turen ges också på engelska om så önskas!

Under 2018 enda kvarstående möjlighet: torsdagen den 4 oktober.

Den guidade turen kostar som utgångspris 150:- per person, mer om vi ska servera förtäring eller erbjuda övernattning eller något annat. Pris enl. ök i så fall.

Föranmälan behövs liksom till alla våra aktiviteter; var snäll och anmäl dig här!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 8 = 11