23-24 maj: plåt-tunne-eldstad i utomhuskök

dsc_0932KURSEN FLYTTAD I TID: Genomförs inte 9-10 maj som annonserats utan flyttas två veckor fram i tiden till: 23-24 maj. “Flytten” medför som en extra bonus att fler personer har chansen att upptäcka denna möjlighet! Hjälp gärna till att sprida denna info!

Det blir en kul intensiv kurs (en och en halv dag) i att bygga: ”barrel oven” = eldstad av plåttunnor, lera m.m. i ett utomhuskök. Modern teknik = supereffektiv eldstad! På bilderna nedan syns hur våra lärare Joshua Roxendal och Eva Wimmer jobbade med en likadan eldstad i Guatemala, de har byggt åtskilliga eldstäder av detta slag i olika delar av världen. Den 23-24 maj lär de ut samma byggteknik här. Kanske eller kanske inte iklädda shorts – det beror på vädret! Liksom “flytten”!

Kursen börjar med lunch kl 12 på fredagen och avslutas sen lördag eftermiddag. Det blir en s.k. barrel oven, en ugn av plåttunnor, lera, tegel och sten. I priset 1.200:- ingår all förtäring samt enkelt boende. Kursen är ett led i samarbete med bl.a Färnebo Folkhögskola och genomförs på Sveriges första folkbildningsgård för ekobygg med lera, i Järbo, Gästrikland. Självklart också tillfälle för guidad tur med info om alla här uppförda lerkonstruktioner. För mer info och anmälan ring: 0290 – 707 70 eller maila: info@ekobyggmedlera.se

outdoor-kitchen  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 8 = 1